parallax background
 
 

agenda


Op IJsvrij kun je van alles doen! Denk aan een curling competitie, een silent disco avond of Maas on ice: een Silent disco workshop voor kinderen van Maas Theater en Dans. Schoolschaatsen, een kinderfeestje of een borrel, met collega’s of vrienden, al dan niet gecombineerd met een activiteit? Het is allemaal mogelijk op IJsvrij Festival.
Lees meer en bestel direct tickets.

Blijf op de hoogte van het programma via de nieuwsbrief en volg IJsvrij op Facebook, Twitter en Instagram.
 

tot en met
12 januari

mini-expositie: 'vrij in Rotterdam'

IJsvrij Festival wordt georganiseerd op Plein 1940, bij het monument De Verwoeste Stad van Ossip Zadkine. Omdat het festival zich hier vier weken lang vestigt vieren we dat we 75 jaar in vrijheid leven. Langs de ijsbaan vind je daarom een mini-expositie met beeld van het bombardement en de wederopbouw. Ook delen de Rotterdamse Miep en Henk Smith, die het bombardement als kind meemaakten, er hun verhaal. De mini-expositie is te zien van 18 december 2019 tot en met 12 januari 2020. De realisatie is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het vfonds, informatie van Stadsarchief Rotterdam en geluidsfragmenten van Rotterdam Rijnmond.

iedere maandag

16, 23 en 30 december & 6 januari

Granny’s & Grandpa’s

Op de vier maandagen van het festival krijgen mensen ouder dan 65 jaar 50% korting op de entree van de schaatsbaan. Dus kom samen met je (klein)kinderen of oude bekenden een rondje schaatsen, net als vroeger! Na al het schaatsplezier kan er genoten worden van een lekker stukje taart of een warme chocolademelk.

Kosten
Op vertoon van een 65+ pas 50% korting op entree van de schaatsbaan

iedere woensdag

18 en 25 december & 1 en 8 januari 12:00 - 17:00 uur

Knutselmiddag

Iedere woensdagmiddag is het knutselen geblazen bij IJsvrij Festival. Vooraf maken wij verschillende knutselpakketten die voor een klein bedrag aangeschaft kunnen worden in het IJsvrij-Café. De kinderen kunnen aan de slag met het pakket en knippen, verven en lijmen iets moois in elkaar wat ze daarna mee naar huis mogen nemen.

Kosten
€1,50 per pakket

iedere zondag

15, 22 en 29 december & 5 en 12 januari
13:30 – 15:00 uur (incl. half uur pauze)

maas on Ice: Silent Disco workshop

Elke zondag geeft Maas Theater en Dans een korte wervelende silent disco workshop op IJsvrij festival. Je krijgt via een koptelefoon van een theaterdocent verschillende opdrachten om uit te voeren: van achter elkaar aan schaatsen tot sprongetjes maken en stiekeme opdrachten uitvoeren tussen een groep mensen. Voor je het weet is de ijsbaan in één grote silent disco veranderd! Trek je stoute schaatsen aan en kom lekker meedoen. Schaatservaring is niet vereist.

Let op: als je een kaartje voor deze workshop koopt kun je de gehele dag schaatsen op IJsvrij Festival.

Kosten
Inclusief schaatshuur – t/m 12 jaar: €12 – Vanaf 13 jaar: €13,50
Exclusief schaatshuur – t/m 12 jaar: €9,50 – Vanaf 13 jaar €11

za 11 januari

Rotterdam Pride

Op zaterdag 11 januari wordt IJsvrij Festival volledig overgenomen door Rotterdam Pride. Een samenwerking waar IJsvrij Festival trots op is! De volledige zaterdag is geprogrammeerd door Rotterdam Pride waarbij het vieren van het leven centraal staat. Met spoken words, een ‘pride’ silent disco en artiesten die voor een uniek feestje zorgen.

Programma:
14.00 – 15.00 uur: Spoken Word (curated by Geoffrey Van der Ven)
15.15 – 15.45 uur: Shishani
16.00 – 16.45 uur: Gewoon Annemoon


Pride Silent Disco on ice

DJ Thunderpussy & DD king

Tijd
18:00 tot 20:00 uur

Kosten
Incl. schaatshuur: €15
Excl. schaatshuur: €12,50

Tip: als je een kaartje voor de Silent Disco koopt kun je de gehele dag schaatsen op IJsvrij Festival.

zo 12 januari

15:30 – 16:45 uur

muziek: Bronco Brothers

Heerlijke muziek op de weekenddagen. Als achtergrondmuziek, om bij te dansen of zelfs om mee te zingen. IJsvrij Festival verandert in een muzikaal feestje!