Duurzaamheid

 

Bij de organisatie van IJsvrij Park Festival staat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. Al tijdens de eerste editie zijn er door de organisatie maatregelen getroffen om zo min mogelijk impact te hebben op de omgeving en het milieu.

Tijdens de eerste editie van het festival werd er niet gewerkt met aggregaten, maar met een vast stroompunt dat speciaal voor het festival is aangelegd. Vanzelfsprekend wordt er ook tijdens de tweede en daarop volgende edities gebruik gemaakt van dit stroompunt, dat het gehele terrein van groene stroom voorziet.

Net als vorig jaar komt het festivalterrein op vlonders te staan. De vlonders zorgen ervoor dat de activiteiten zo min mogelijk effect hebben op het gras. Doordat er onder de vlonders ruimte is kan het gras gewoon blijven ademen. Zo kan iedereen ook na het festival van Het Park blijven genieten.

Daarnaast heeft de organisatie diverse maatregelen getroffen:

  • Het festival maakt enkel gebruik van hoogwaardig plastic (polycarbonaat) dat hergebruikt kan worden;
  • De polycarbonaat glazen van de vorige festival editie worden hergebruikt;
  • De gekochte etenswaren worden aangeboden op recyclebaar karton in plaats van plastic borden;
  • Er wordt gebruik gemaakt van nieuwe energiezuinige koelapparaten.

Ook heeft de organisatie diverse ambities:

  • Samenwerken met de Voedselbank bij bijvoorbeeld overschotten in de horeca;
  • Onderzoeken of een groen label helpt bij het nog scherper definiëren van keuzes;
  • Onderzoeken of de warmte die vrijkomt bij het koelen van de ijsbaan ingezet kan worden voor het verwarmen van het IJsvrij-Café.

Meer weten over hoe de organisatie het festival duurzaam wil organiseren of wil je helpen het festival nog duurzamer te maken? Neem dan contact op via info@ijsvrij.nl.